Opening Bezinningsbos: komt u ook?

11 sep , 19:31 Nieuws
csm bladeren 2 d132019acd
Op vrijdag 27 september om 15.00 uur is de officiële opening van het Bezinningsbos. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Programma opening

  • 14.45 uur: Inloop, ingang via Boschring ter hoogte van de Oeverzwaluw
  • 15.00 uur: Opening bezinningsbos    WelkomToespraak door burgemeester Mark van StappershoefZanger en pianist Lars Zebregs brengt een speciaal voor het Bezinningsbos geschreven lied ten gehoreGesprek met kunstenaar Harry VerhoevenOpeningshandeling
  • Welkom
  • Toespraak door burgemeester Mark van Stappershoef
  • Zanger en pianist Lars Zebregs brengt een speciaal voor het Bezinningsbos geschreven lied ten gehore
  • Gesprek met kunstenaar Harry Verhoeven
  • Openingshandeling
  • 15.45 uur: Bezichtiging en informeel samenzijn
De opening vindt plaats in de openlucht. Wilt u bij minder weer een paraplu meenemen? Het aantal zitplaatsen is beperkt dus houd er rekening mee dat u moet staan.

Bezinningsbos

Het Bezinningsbos ligt in het gemeentelijk bos tussen de wijk Boschkamer, het Mill-Hill College en het Laarsepad. Het bezinningsbos is een plek die ruimte geeft aan herinnering of andere gedachten. Een plek voor rust, bezinning en troost.
In het bos maakten we de paden beter toegankelijk. Het bos kreeg ook een extra ingang aan de Boschring. Daardoor is het bos ook met een kinderwagen of rollator beter toegankelijk.

Kunstwerk

Kunstenaar Harry Verhoeven maakte voor het Bezinningsbos een kunstwerk. Hiervoor gebruikt hij een bestaand muurtje in het bos. Aan de ene kant komt het kunstwerk ‘Het Offer’. Aan de andere kant komt een opgeslagen boek. Dit biedt de mogelijkheid om eigen gedachten en herinneringen toe te voegen met bijvoorbeeld een briefje, slotje of steentje.

Peetouders

Het Bezinningsbos krijgt betekenis als inwoners de plek weten te vinden. Daarom is er een groepje mensen dat samen met de gemeente nadenkt over de invulling, het bekendmaken en in ere houden van het bos. We noemen ze de ‘meters en peters van het Bezinningsbos’.