Kunstenaar presenteert ontwerp voor Bezinningsbos

Foto:

Kunstenaar Harry Verhoeven presenteerde vrijdag 14 juni zijn ontwerp voor het kunstwerk in het Bezinningsbos. Op vrijdagmiddag 27 september is de opening van het Bezinningsbos. Dan kan iedereen het kunstwerk zien en er eigen gedachten en herinneringen toevoegen.

Locatie is inspiratie

De locatie van het Bezinningsbos heeft een rijke geschiedenis. De bijzondere sfeer van vroeger roepen we met een paar kleine ingrepen weer op en was de inspiratiebron voor het ontwerp. Oude paden lagen verstopt onder een dikke laag bladeren. Die werden afgelopen winter al toegankelijk gemaakt. Bovenop een heuveltje in het bos staat een oud muurtje met een nis. Kunstenaar Harry Verhoeven benut beide kanten van dit muurtje.

Harry Verhoeven: “Aan de ene kant een algemene gewaarwording en beleving door een geabstraheerd corten-stalen sculptuur Het Offer. Aan de andere kant een mogelijkheid tot een persoonlijke en allerindividueelste reflectie. Dit krijgt de vorm van een rasterwerk met daarin een opengeslagen boek. Het boek biedt bezoekers de mogelijkheid om een slotje vast te maken, een steentje neer te leggen of er een briefje in te steken. Dat zijn bekende symbolische manieren om uiting te geven aan liefde, herinnering of verdriet. Het bezinningsmonument nodigt uit tot overdenking en mag ook een ontmoetingsplek zijn waar emotie, verdriet, vreugde en herinnering de sfeer bepalen.”

Bezinningsbos

Het Bezinningsbos komt in het gemeentelijk bos tussen het Mill-Hill College, de wijk Boschkamer en het Laarsepad. Het wordt een plek die ruimte geeft aan herinnering of andere gedachten. Een plek voor rust, bezinning en troost. Door de jaren heen waren er diverse inwoners die om verschillende redenen vroegen om een herdenkplek. In tijden waarin er allerlei crisissen tegelijk spelen, denken we dat zo’n plek voorziet in een behoefte. Er komen geen monumenten maar wel een kunstwerk en goed toegankelijke paden en zitplekken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen