Weekendweer: Koel met zon en enkele buien

08 jun , 9:45 Nieuws
sunset
Het is koel voor de tijd van het jaar, met vanmiddag temperaturen van 15 graden aan de kust en 18 tot maximaal 20 graden in het binnenland. In het noorden komen enkele buien voor, en later is er ook in het midden kans op een bui. In het zuiden blijft het grotendeels droog met meer zon.
In de ochtend neemt de bewolking in het westen, noorden en geleidelijk ook het midden toe. In het zuiden en oosten blijft er echter flink wat ruimte voor de zon. Rond 10:00 uur liggen de temperaturen tussen 13 en 17 graden, met de hoogste waarden in het zonnige Limburg. De kans op regen of een bui neemt geleidelijk toe in het noorden en westen van het land. De wind is matig en komt uit het westen tot zuidwesten, soms vrij krachtig aan zee (5 Bft).
In de middag krijgt bewolking ook in het zuiden en oosten de overhand. Een lokaal buitje is mogelijk in het zuiden, maar op veel plaatsen blijft het droog. In het midden en vooral in het noorden zijn er wat meer buien. Tegen de avond verplaatst de buiigheid zich naar het oosten, terwijl het in het noordwesten opklaart. De westenwind blijft matig, en in het noordelijk kustgebied vrij krachtig, wat zorgt voor koele temperaturen van maximaal 15 graden aan zee tot 20 graden in Limburg. Normaal gesproken liggen de maxima begin juni tussen 18 en 22 graden.
In de avond verdwijnt de kans op buien in het binnenland, en vanuit het noordwesten klaart het breed op. De zon gaat pas tegen 22:00 uur onder, en de temperaturen liggen dan tussen 13 en 16 graden. 's Nachts blijft het op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen. Alleen in het noordelijk kustgebied is er een kleine kans op een lokaal buitje. De minima variëren van 10 graden aan zee tot lokaal 5 graden in het binnenland.
Zondag: Droog weer met zonkracht 6
Morgenochtend is het in vrijwel het hele land droog met zonnige perioden. In het noorden komt wat meer bewolking voor en een lokaal buitje is daar niet uitgesloten. Rond 10:00 uur liggen de temperaturen tussen 13 en 16 graden, met een matige westenwind, die rond de Waddenzee vrij krachtig is.
In de middag is er een mix van zon en wolken. In het noorden komen meer wolken voor, met een kans op een lokaal buitje. In het midden en zuiden blijft het droog met over het algemeen flink wat zon. Tussen 12:00 en 15:00 uur is de zonkracht 6, wat betekent dat je zonder zonnebrandcrème in 15-30 minuten kunt verbranden. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is matig, maar in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer vrij krachtig (5 Bft). Hierdoor blijft het tamelijk fris, met temperaturen variërend van 15 graden in Den Helder tot 19 graden in Brabant en Limburg.
In de avond blijft het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. In het noorden neemt de bewolking toe en stijgt de kans op wat regen. In de nacht naar maandag neemt ook in de rest van het land de kans op regen toe. De minima liggen rond 10 graden.
Na het weekend: Wisselvallig weer
Na het weekend wordt het wisselvallig. De temperaturen blijven ook volgende week laag voor de maand juni.
Bron:weeronline