Boscafé over bestrijding Japanse duizendknoop Karrepad

Foto: Pixabay

Op zaterdag 2 maart 2024 tussen 9.30 uur en 12.00 uur organiseert de gemeente een boscafé. Dit is een bijeenkomst over de bestrijding van de Japanse Duizendknoop in Goirle. De Japanse Duizendknoop is een snelgroeiende plant die de groei van andere planten in de weg staat.

Wat gaan ze doen?

Ze vinden het belangrijk om ervoor te zorgen dat verschillende soorten planten en dieren zich thuis voelen in de Goirlese natuur en zich hier voortplanten en verspreiden. Dit noemen ze biodiversiteit. Het gaat slecht met de biodiversiteit; ook in Goirle. Sommige planten of dieren staan biodiversiteit in de weg. Eén daarvan is de exotische plant Japanse duizendknoop. De plant staat bekend om zijn agressieve groei en snelle verspreiding. Hierdoor verstikt hij andere planten, waardoor deze niet kunnen groeien en zelfs verdwijnen. Ook kan hij schade geven aan bijvoorbeeld gebouwen en wegen. Op verschillende plekken in Goirle groeit deze plant. Ook in het Karrepad. De gemeente gaat de plant hier bestrijden omdat hij hier zich heel snel verspreidt. Hiervoor is het nodig een aantal bomen te kappen waar de Japanse Duizendknoop omheen groeit. Zo kunnen ze hem goed bestrijden. Vervolgens planten ze er nieuwe bomen voor terug.

Komt u naar het boscafé aan het Karrepad?

Natuurlijk willen ze u uitleggen wat ze gaan doen en wanneer. Ook beantwoorden ze graag al uw vragen. Daarom organiseren we het boscafé op de plek waar ze aan de slag gaan. Zo kunnen ze u het effect van de Japanse Duizendknoop laten zien. Het boscafé is op zaterdag 2 maart van 9.30 uur tot 12.00 uur. Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig. Heeft u vragen over het boscafé of over de werkzaamheden, neem dan contact met ons op via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen