Stan Bremer nieuwe jeugdburgemeester van Goirle

Foto: Gemeente Goirle

Op vrijdag 6 oktober maakte burgemeester Mark van Stappershoef bekend dat Stan Bremer de nieuwe jeugdburgemeester van de gemeente Goirle wordt. Stan is 11 jaar en zit in groep 7 van basisschool De Vonder in Riel. Hij wordt dinsdag 10 oktober officieel geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad. De benoeming is voor één schooljaar en duurt tot oktober 2024.

Werving
In juni startte de werving voor een nieuwe jeugdburgemeester op alle basisscholen in Goirle en Riel. Burgemeester Mark van Stappershoef en jeugdburgemeester Fiene Suurmeijer deden via een filmpje een oproep aan de kinderen die nu in groep 7 zitten. In september hebben meerdere kinderen gesolliciteerd. De selectie werd gemaakt door een (burger)raadslid, een directeur van een bassischool en door de burgemeester. Uiteindelijk is Stan uitgekozen als nieuwe jeugdburgemeester.

Burgemeester Mark van Stappershoef: “We ontvingen dit jaar weer leuke inzendingen van enthousiaste kinderen. Ik vind het ontzettend dapper dat kinderen ook echt solliciteren om jeugdburgemeester te kunnen worden. Zeker zo’n sollicitatiegesprek is best spannend. Uiteindelijk kunnen we er natuurlijk maar één kiezen. Stan viel op door zijn leuke inzending en zijn interesse in maatschappelijke onderwerpen. Hij past het beste in het beeld dat we hebben van een jeugdburgemeester. Ik kijk ernaar uit om samen met Stan op pad te gaan”.

Waarom een jeugdburgemeester
De gemeenteraad van Goirle vindt het belangrijk om kinderen te betrekken bij de politiek en hun mening te horen over onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren. Daarom hebben we in Goirle al 25 jaar een jeugdgemeenteraad en sinds vorig jaar ook een jeugdburgemeester. Deze is een ambassadeur voor kinderen in onze gemeente en hij ondersteunt de burgemeester op belangrijke momenten. Denk hierbij onder andere aan de intocht van Sinterklaas, de nieuwjaarsontmoeting, sleuteloverdracht met carnaval, Koningsdag en de dodenherdenking. Daarnaast geeft hij ook gevraagd en ongevraagd advies aan de burgemeester.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen